Nieuws

Hieronder vindt u het algemene nieuws van onze school. Ook vieringen, feesten en excursies kunt u hier terug vinden.

Morgen (23 maart) oud ijzer inzameling

Morgen, zaterdag 23 maart, is de jaarlijkse oud ijzer inzameling. Als u oud ijzer e.d. hebt, dan komen wij het graag bij u ophalen. U mag het oud ijzer op straat aanbieden of u neemt even contact op met dhr. R. Broekkamp (tel.: 06- 33568048). Gelieve geen autobanden en/of gasflessen aanbieden, want die kunnen wij ook niet verwerken. De hele dag worden het oude ijzer en andere metalen opgehaald en naar het verzamelpunt bij de familie Nijland aan de Bentelosestraat 58 gebracht. Daar wordt het metaal in grote containers gesorteerd. De opbrengst van deze actie komt uiteraard geheel ten goede aan de school. We hopen natuurlijk weer op een mooie opbrengst.

Opening Kinderboekenweek

Vandaag hebben we op school de opening van de Kinderboekenweek gehad. Het thema is β€˜Bij ons thuis’.

Op het podium lagen 2 zwervers op zoek naar een huis. De kinderen mogen gaan helpen en een huis ontwerpen.

De komende week hebben we allerlei leuke activiteiten rondom dit thema.

Koningsspelen 2023

Vandaag hebben we fanatiek meegedaan aan de Koningsspelen op BentelWijz. Ondanks het wat mindere weer is de dag fijn en sportief verlopen. Na een heerlijk Koningsontbijt gingen de kinderen van de bovenbouw de strijd aan met Hengevelde. Naast tal van atletiek onderdelen en gezellige teamspelen werd er ook een heuse wedstijd estafette (groep 5/6) en touwtrekken (groep 7/8) gehouden. Beide scholen hebben hiermee prijzen in de wacht gesleept. Hengevelde won de estafette en BentelWijz het touwtrekken. Alle activiteiten werden begeleid door kinderen van de Sportplus klas van Twickel Delden. Iedereen hartelijk dank voor de sportieve bijdrage en een fijne meivakantie gewenst!!

Hieperdepiep hoera πŸŽ‰

Vandaag hebben we alvast de 4 de verjaardag van Riv gevierd en zijn afscheid. Wij wensen jou een fijne verjaardag en heel veel plezier op de basisschool in Borne

Carnavalsoptocht IKC BentelWijz

Vanmiddag hebben we genoten van een ontzettend mooie carnavaloptocht! Wat was iedereen mooi verkleed en wat waren er mooie wagens en steppen/fietsen gemaakt! Geweldig...

Opening TechniWijz

Op donderdag 19 januari wordt het technieklokaal officieus geopend. Belangstellenden zijn tussen 14.30 uur en 16.30 uur welkom om een kijkje te komen nemen. Hierbij zal een aantal kinderen o.a. tonen wat de mogelijkheden zijn van de reeds aanwezige materialen

Schrijver in de klas

Marcel van Driel is schrijver en heeft 55 kinderboeken geschreven. Hij was vanmorgen in de klas om hierover te vertellen. De kinderen hadden ook veel goede en interessante vragen voor hem. www.marcelvandriel.nl

Dagwinkel bedankt voor de lekkere ijsjes
Excursie 'Voedsel veur mekaar'

Afgelopen vrijdag hebben de groepen 6 en 7 een bezoek gebracht aan de Bentelose moestuin van 'Voedsel veur mekaar'

De kinderen kregen een rondleiding door de tuin, hebben zelf groene vingers gekregen en een proeverij gehad. Iedereen was super enthousiast.

https://wegdamnieuws.nl/bentelo/voedsel-veur-mekaar-een-meer-dan-bijzonder-project/


Als je nog een keer wilt helpen in de tuin kun je je opgeven via info@voedselveurmekaar.nl

De vaste vrijwilligers zijn elke vrijdag en zaterdag in de tuin te vinden naast Eastern Plaza

3e plaats meisjes groep 8

Na de geweldige prestatie van de jongens vorige week, was het vanmiddag de beurt aan de meiden om hun kunsten op het handbalveld te laten zien. Maar liefst 11 (school)teams uit de regio waren vertegenwoordigd in Borne.

Onder leiding van Patricia en Martine, speelden ze leuke wedstrijden en wisten uiteindelijk de kruisfinales te bereiken.

Onder luid support van de jongens en meereisde moeders haalden de meiden ook de 3e plek. Knap gedaan!!!

Gefeliciteerd meidenπŸ₯‰πŸ†


Wederom een speciaal bedankje voor Martine en Patricia. πŸ€—

Vastenactie 2016

De vastentijd is weer begonnen en ook dit jaar doet de O.L.V. school mee
met de Vastenactie! Vastenactie is een Nederlandse, katholieke
organisatie die ontwikkelingsprojecten steunt. We werken over de hele
wereld aan projecten die ten goede komen aan alle mensen. Dat doen we
altijd in nauwe samenwerking met lokale partners. De projecten die we steunen, variëren van de opvang van wees- en straatkinderen in sloppenwijken tot hulp aan boeren bij het leren omgaan met extreme klimaatomstandigheden. Dit jaar staat Vastenactie in het teken van Oeganda, met als thema ‘water’.
Campagneproject 2016
Twee Nederlandse kinderen - Samuel (10) en Elise (8) - zijn op uitnodiging van Vastenactie mee geweest naar Oeganda. Zij vertellen in de scholenfilm (te zien op www.vastenactie.nl/scholen) uit eigen ervaring hoe het is in Oeganda. De meeste mensen in de districten Katakwi en Amuria zijn boeren. Ze moeten leven van het eten dat ze zelf verbouwen op hun land. Hun oogsten mislukken echter vaak vanwege de droogte, waardoor de mensen arm zijn. De kinderen gaan vaak met honger naar school. Veel van de ouders van de kinderen die Samuel en Elise hebben ontmoet, hebben eigenlijk geen geld om hun kinderen naar school te laten gaan. Ze moeten namelijk betalen voor leerboeken, lunches, schooluniformen en dergelijke. Daarom stoppen veel kinderen met school.
De lokale hulporganisatie Socadido wil de kinderen en hun ouders helpen, onder andere door boeken en schoolmaterialen te kopen, zodat de kinderen toch naar school kunnen. Via Vastenactie zamelen we geld in voor kinderen en basisscholen in Amuria en Katakwi. De kinderen in Nederland kunnen meehelpen. We sparen voor onder meer tafels en stoelen, schoolboeken en lesmaterialen.

Flessenactie

Vastenactie voor scholen organiseert in 2016 een grote landelijke flessenactie, waarvoor meer dan 40 scholen zich hebben opgegeven, waaronder uw school! Hoe werkt de flessenactie? De bedoeling is dat elk kind aan zo veel mogelijk familieleden, buren en vrienden vraagt een plastic zak te vullen met lege plastic statiegeldflessen. Elk kind krijgt tien ‘begeleidende kaartjes’ mee naar huis. Op dit kaartje staat in het kort het campagnedoel beschreven en hoe de actie werkt. De kinderen geven één kaartje aan iedereen die flessen voor hem of haar gaat verzamelen en vragen het ingevulde kaartje terug. Onder de ingevulde kaartjes verloten we enkele leuke prijzen! De kinderen leveren de ingevulde kaartjes met de volle zak met flessen in op school. Op 14 maart haalt Vastenactie de flessen op.
Vastenactie zal in verband met de logistiek maximaal 1200 flessen ophalen bij uw school. Als dit aantal bereikt is, zal de school de kinderen vragen de overige flessen zelf in te leveren bij de plaatselijke supermarkt. Het statiegeld kan dan worden ingeleverd op school en zal door de school overgemaakt worden naar Vastenactie.
Tijdens het event op 15 maart wordt het totaalbedrag gepresenteerd dat alle scholen hebben opgehaald. Er is een prijs voor de school die de meeste flessen per kind heeft opgehaald. Als u de begeleidende kaartjeshebt ontvangen van school, kan uw kind beginnen met flessen
verzamelen!

Scholentour op 25 februari a.s. in Bentelo
Voor de scholen die deelnemen aan de flessenactie organiseert
Vastenactie een theatertour! Samen met een groep kinderen, bestaande
uit Nederlandse én Oegandese kinderen, gaan we vier weken lang lessen
verzorgen over het campagneland Oeganda en over vasten. Op
donderdagmiddag 25 februari brengen ze een bezoek aan onze school.
Gezinsviering zaterdag 20 februari
Deze viering zal ook in het teken staan van de vastenactie. Kinderen uit
groep 5 van groep 4/5 zullen deze viering verzorgen.
We hopen van harte dat we met elkaar veel plezier zullen hebben de
komende weken én dat we met de opbrengsten de kinderen in Oeganda
een helpende hand kunnen toesteken.

Lees hier meer over de vastenactie 2016: www.vastenactie.nl/scholen


Terug naar overzicht