Twitter

Fotoboek

• Album sinterklaas op school 2017 • Album Schoolreisje 2017 • Album groep 4 aan het werk • Album Groep 5 muziekinstrumenten • Album koningspelen 21 april 2017

Bibliotheek op school

Door bezuinigingen is er vorig jaar een einde gekomen aan de bibliotheek-bus. Door het initiatief van "de bibliotheek in school", een samenwerking tussen de bibliotheek, buurtscholen en Stichting OPO Hof van Twente, is het nu mogelijk voor leerlingen om boeken te lenen in school. Hierdoor blijft de bibliotheekfunctie behouden en krijgt het lezen in school en thuis een extra stimulans.

Bibliotheekrooster

 

In het Spinnenweb van onze school is een volwaardige bibliotheek gehuisvest. De school participeert samen met de bibliotheek in de Hof van Twente onder de titel ‘Wij gaan voorlezen, Bibliotheek op school’. De bibliotheek is voorzien van vele moderne titels en wordt waar mogelijk of noodzakelijk aangepast en gemoderniseerd. De schoolbibliotheek staat in contact met de andere bibliotheken in de gemeente. Dus u kunt ook boeken uit andere filialen op school inleveren, al verdient dat niet de voorkeur. Indien een boek uit de schoolbibliotheek per ongeluk in een ander filiaal wordt ingeleverd, dan zorgt het systeem er wel voor dat het boek weer op school terug komt. Toch verzoeken wij iedereen om de boeken daar in te leveren, waar ze zijn geleend.

Alle kinderen van de school zijn automatisch gratis lid van de bibliotheek en kunnen dus boeken lenen. Ieder kind ontvangt van de bibliotheek een ledenpas. Voor het vervoer van de boeken verzoeken wij om gebruik te maken van een goede stevige tas om beschadiging van de boeken te voorkomen. Het is raadzaam om in deze tas geen etenswaren te vervoeren. Bij een eventuele beschadiging zal de bibliotheek om een vergoeding kunnen vragen.

Iedere woensdag is het mogelijk om boeken te ruilen. Elke groep wordt volgens een rooster klassikaal uitgenodigd om boeken te ruilen/lenen. De schoolbibliotheek wordt gerund door enkele ouders en geleid door de leescoördinatoren.